Istoria HP clic aici

cronologie HP – 1980

HP devine un jucator important în industria calculatoarelor în anii 1980, cu o gama completa de calculatoare, maşini de la desktop la portabile pentru minicalculatoare puternice. HP link-uri, de asemenea, computerele cu instrumentele sale electronice şi produse medicale şi analitice, făcându-le mai rapide şi mai puternice.

HP face intrarea pe piaţa imprimantă cu lansarea de imprimante cu jet de cerneală şi imprimantele laser care se conectează la calculatoarele personale. HP de înaltă calitate, imprimante cu jet de cerneală ieftin însemna sfârşitul de imprimante dot-matrix. Linia HP LaserJet, care debuteaza in 1984, merge pe pentru a deveni al companiei linia cea mai de succes singur produs vreodată. Calitatea şi fiabilitatea de imprimante HP HP face un brand extrem de uşor de recunoscut de către atât consumatorii, cât şi al întreprinderilor.

Aproape de sfârşitul deceniului, HP este recunoscut pentru trecutul ei bogat, precum şi pentru progresele tehnologice şi produse. Garaj în cazul în care compania a inceput este declarat un punct de reper istoric din California, iar HP aniversează 50 de ani.

1980

HP lanseaza primul computer personal sale, HP-85. Un flux continuu de PC-uri urmeaza.

HP lanseaza imprimanta laser în primul rând că este suficient de rapid şi ieftin pentru a fi utilizate în afara unei săli de calculatoare central.

veniturile obtinute de HP: 3 miliarde dolari. angajati HP: 57196.

1981

Produsele HP a devenit oficial disponibile în China în momentul în China Hewlett-Packard Representative Office se deschide în Beijing.

HP Labs ingineri, încercarea de a proiecta un plotter portabil pentru calculator de buzunar HP, dezvolta un roman, modalitate ieftina de a muta hârtie şi stilou. Noul “roata pietriş” tehnologie lansează o linie de plottere mari redactare-calitate. Acest lucru devine de lucru fundamentale pentru afaceri HP imprimanta viitor.

veniturile obtinute de HP: 3.6 miliarde dolari. angajati HP: 66807.

1982

Sistemul de posta electronica dezvoltat de HP Limited în Marea Britanie este prima mare wide-area reţelei comerciale de acest gen bazate pe minicalculatoare.

HP face progrese în calcul de afaceri atunci când introduce HP 9000 computer tehnice cu 32-bit “superchip” tehnologie. Primul “desktop mainframe” este la fel de puternic ca computerele cameră-dimensiune din anii 1960.

HP este primul computer portabil, HP-75C, este introdus. Cu 16K RAM şi 48k ROM, acesta ruleaza BASIC si VisiCalc şi pot fi, de asemenea, utilizat ca un ceas şi alarmă numire. Cântărind numai 26 de grame, HP-75 ofera 50 funcţii şi este un instrument devreme pentru calculatoarele mobile, conectarea cu periferice, cum ar fi un modem, unitate casete digital si imprimanta / plotter.

Yokogawa Hewlett-Packard câştigă premiul Deming prestigiosul pentru calitate.

veniturile obtinute de HP: 4.3 miliarde dolari. angajati HP: 69538.

1983

HP permite utilizatorilor să activeze funcţii de pe PC-urile lor prin simpla atingere a ecranului atunci când se introduce primul său calculator personal cu touchscreen, HP-150.

Bill Hewlett este decernat Medalia Nationala de Stiinta, a naţiunii cea mai mare onoare ştiinţifice, “Pentru realizarile sale de pionierat în crearea şi fabricarea de electronice si dispozitive semi-conductoare şi instrumente electronice de testare.” Este prezentat lui de către preşedintele Reagan în cadrul unei ceremonii la Casa Albă pe 27 februarie 1985.

eniturile obtinute de HP: 4.7 miliarde dolari. angajati HP: 72000.

1984

Tehnologia cu jet de cerneală termică dezvoltat la HP este introdus într-o înaltă calitate, preţuri scăzute imprimanta personal, ThinkJet HP. ThinkJet aduce linişte, portabil cu 96 dpi (dots per inch) de tipărire pentru desktop şi PC-uri portabile. Cu mult superior preţului de imprimare de calitate şi ieftin, ThinkJet vrăji capăt imprimante zgomotoase dot-matrix.

cercetare tehnologie inkjet au început la HP Labs în 1978. Cu toate că dispozitivele de mari, industriale cu jet de cerneală-marcare exista deja, ei nu erau potrivite pentru imprimarea documentelor nevoile. Prin miniaturizarea tehnologiei şi oferindu-i sub forma unei imprimante personale, HP este capabil să ofere calitate mai bună a imprimării decât imprimarea prin cablu serial dot-matrix, funcţionare silenţioasă, consum de energie extrem de redus şi, în cele din urmă, de înaltă calitate, low-cost de culoare. Astăzi HP imprimante cu jet de cerneală continua să ofere descoperiri tehnologice vreodată la scăderea preţurilor.

HP introduce, de asemenea, imprimanta HP LaserJet-al companiei produsul cel mai de succes single până în prezent. Abilitatea de a imprima la 300 dpi, LaserJet devine rapid din lume cel mai popular personal laser imprimante de birou.

HP Labs Bristol se deschide. Facilitatea de Bristol, Anglia este prima operaţiune de cercetare HP din afara Palo Alto.

veniturile obtinute de HP: 6 miliarde dolari. angajati HP: 82000.

1985

China Hewlett-Packard (CHP), prima de risc high-tech comune în China, este stabilit.

Din lume Analizorul prima retea microprocesor este produs la HP. Aceasta permite utilizatorilor să facă magnitudinea rapide, convenabil sau măsurători faza de răspuns aproape în timp real întreaga anterior nemaiauzit-a game de frecvenţe.

veniturile obtinute de HP: 6.5 miliarde dolari. angajati HP: 84000.

1986

Barney Oliver, HP Labs Director fondator, este distins cu Medalia Nationala de Stiinta “pentru traducerea descoperiri cea mai profundă a ştiinţei fizice şi comunicare în radio electronice, şi sisteme informatice care s-au îmbunătăţit cultura noastră şi îmbogăţit viaţa tuturor americanilor.” Este prezentat lui de către preşedintele Reagan în cadrul unei ceremonii la Casa Albă pe 12 martie 1986.

HP este prima companie computer major de a introduce o arhitectura de precizie pe baza de calcul set redus de instrucţiuni (RISC). Familia HP Precision arhitectura sistemelor de calcul marchează prima aplicatie comerciala a arhitecturii RISC. Utilizarea microprocesoarelor RISC face calculatoarele puternice mai rapide şi mai puţin costisitor. Efortul de dezvoltare nevoie de cinci ani şi este cel mai scump R HP & efortului D la acest punct.

eniturile obtinute de HP: 7.2 miliarde dolari. angajati HP: 82000.

1987

Bill Hewlett se retrage ca vice-presedinte al consiliului de administraţie şi HP este numit director emerit.

HP Labs dezvolta ingineri suporturi subţiri de film pentru a crea un disc de 3.5-inch magnetic care a furnizat 10 MB de stocare şi HP lansează în masă OEM mecanismului de stocare (original equipment manufacturer) de afaceri.

Locul de nastere al companiei, garajul închiriat de Dave original Packard puţin 367 Addison Ave., California se acordă statutul de stat ca punct de reper California inregistrati Landmark nr 976.

HP începe programul de reciclare hardware intern.

veniturile obtinute de HP: 8.1 miliarde dolari. angajati HP: 82000.

1988

Imprimanta HP DeskJet, prima companie mass-market imprimanta cu jet de cerneală, îşi face debutul. Deskjet ofera simplă, hârtie pentru tipărit şi rezoluţie de imprimare de standard în industrie.

HP se mută în top 50 pe lista Fortune 500: Nu. 49.

HP este listată la bursa din Tokyo, este listarea companiei prima în afara Statelor Unite.

Multimetru digital HP face de înaltă frecvenţă, de înaltă precizie şi măsurători de înaltă rezoluţie de tensiune cu un singur instrument.

Un analizor capabile să măsoare terahertzi lăţimi de bandă de transmisie este dezvoltat de inginerii de HP pentru utilizare în telecomunicaţii optice.

veniturile obtinute de HP: 9.8 miliarde dolari. angajati HP: 87000.

1989

HP aniversează 50 de ani.

Un detector de emisie atomică cu HP este primul instrument analitic capabile să detecteze toate elementele (cu excepţia heliu) în cromatografia de gaze.

HP achiziţionează Apollo Computer, un producător de staţii de lucru bazate pe Massachusetts.

Introducerea de TMSL HP (Test şi sisteme de măsurare Language) elimină nevoia de a scrie software-ul pentru a facilita comunicarea între diferite instrumente într-un sistem de testare. TMSL initiaza un nou standard de comunicare industrie.

HP lanseaza primul său digital de stocare a datelor (DDS) unităţi. Bazat pe tehnologia dezvoltata de pionierat în HP Labs pentru utilizarea scanare elicoidale înregistrare bandă pentru stocarea de date, backup DDS devine cel mai bine vandut format de banda din lume.

veniturile obtinute de HP: 11.9 miliarde dolari. angajati HP: 95000.
« 1970 1990 »

şi compania de produse numele reale menţionate aici sunt mărci comerciale ale proprietarilor lor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s