Moartea lui Osama bin Laden poate declansa un nou val de atacuri virtuale clic aici

Este de asteptat ca in aceasta perioada, atacurile virtuale care folosesc ca si metoda de propagare stirea mortii lui bin Laden sa se intensifice. BitDefender le recomanda utilizatorilor sa urmareasca site-uri de stiri cunoscute si sa se tina la distanta de mesajele care promit dezvaluiri senzationale despre acest subiect.

BitDefender, avertizeaza utilizatorii ca stirea recenta despre moartea lui bin Laden poate declansa un nou val de atacuri informatice. Compromiterea rezultatelor unei cautari dupa anumite cuvinte cheie (tehnica cunoscuta sub numele de Black Hat SEO) poate duce la infectarea utilizatorilor cu diferite tipuri de malware, antivirusi falsi sau exploit-uri PDF.

„Black-hat SEO este o metoda relativ noua, folosita din ce in ce mai frecvent de multi infractori cibernetici. O stire precum moartea lui bin Laden poate duce la intensificarea cautarilor pe motoarele de cautare dupa anumite cuvinte cheie, iar unele dintre rezultate pot directiona catre site-uri malitioase. De aceea, e bine ca utilizatorii sa acceseze doar site-uri cunoscute, si de asemenea sa foloseasca solutii specializate de securitate”, este de parere Catalin Cosoi, Head of Online Threats al BitDefender.
Inca de acum doua seri, BitDefender a inceput sa monitorizeze activitatea amenintarilor legate de acest subiect si a identificat cateva amenintari „clasice” care folosesc ca momeala stiri de ultima ora pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor.

Nu a trecut mult timp de la anuntarea mortii lui bin Laden si deja au aparut o serie de articole false legate de acest subiect care inunda fluxurile de stiri. Atata timp cat subiectul se va afla pe agenda de discutii, ne putem astepta la exploit-uri PDF in atasamente. Sa nu uitam ca Storm Worm facea ravagii acum cativa ani, trimitand mesaje cu titluri pompoase referitoare la dezastre naturale. E important de stiut ca newsletterele nu sunt insotite de atasamente; daca primiti mesaje cu titluri spectaculoase de la surse necunoscute, va recomandam sa le stergeti.

Linkuri suspecte si false solutii antivirus

Moartea lui bin Laden nu putea fi trecuta cu vederea de cyber-criminali. Daca faceti o documentare amanuntita a subiectului si ajungeti pe ultimele pagini de rezultate, e posibil sa dati peste o serie de site-uri gazduite pe domenii co.cc si optimizate pentru cuvinte cheie precum „moartea lui bin Laden”. Daca ajungeti pe astfel de pagini si va apare o imagine cu un scaner si sugestia de a descarca o solutie de antivirus deoarece calculatorul dumneavoastra este aparent infectat, este un semn ca nu ati ajuns unde trebuie. Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre moartea lui Osama bin Laden, ar trebui sa vizitati doar sursele sigure de stiri

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s