27% dintre utilizatorii de internet nu au auzit de phishing

Cel mai recent studiu   scoate in evidenta probleme de securitate la folosirea cardurilor bancare

57% dintre respondenti au declarat ca au dezvaluit date confidentiale unor surse nesigure

compania  anunta rezultatele unui nou studiu care scoate in evidenta statistici ingrijoratoare referitoare la protectia datelor confidentiale de la cardurile bancare.

97% din 2210 respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani au achizitionat bunuri sau servicii de pe internet. Dintre acestia, 57% au declarat ca au dezvaluit informatii confidentiale unor surse nesigure – fiind astfel expusi riscurilor de frauda si compromiterea conturilor bancare.

De asemenea, studiul a scos in evidenta faptul ca 27% dintre respondenti nu stiau de existenta site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei actiuni in numele unei organizatii de incredere sau a unui individ, pentru a pacali utilizatorii sa dezvaluie date confidentiale, precum username, parole si informatii de acces la conturile bancare.

“E ingrijorator faptul ca la o simpla cautare pe internet, oricine poate gasi informatii confidentiale referitoare la conturile bancare, date ce pot fi folosite in scopuri rau intentionate. Mai mult decât atât, exista foarte multi criminali cibernetici care vând astfel de informatii in schimbul unor sume de bani”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Analist in Amenintari Online.

O prezentare mai pe larg despre  phising gasiti in ramura blogului ( sfaturi utile care trebuie sa le respecti cand folosesti calculatorul)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s