Cel mai mare cerc de pedofili, demascat in Marea Britanie

Politia internationala, condusa de o echipa din Marea Britanie, a declarat ca a inchis cel mai mare cerc de pedofili descoperit pana in prezent, anunta BBC.

Operatiunea a identificat 670 de suspecti si 230 de copii abuzati. Detectivii au declarat ca au fost arestati 184 de oameni, dintre care 121 erau din Marea Britanie. 60 de copii au intrat sub protectia autoritatilor din Marea Britanie.

Este vorba de un forum global onlnie, boylover,net, care avea 70.000 de membri, fiind un forum privat care incuraja relatiile sexuale intre adulti si minori. Membrii s-au folosit de sistemele secrete ale forumului pentru a distribui filme si imagini ale copiilor abuzati sexual.

Investigatorii s-au infiltrat in acest sistem, sub masca unor pedofili si au strans astfel informatii despre persoanele care reprezentau cel mai ridicat risc de a comite agresiuni la adresa minorilor. Activitatea a generat 4000 de rapoarte de informare, trimise catre autoritatile din 30 de tari, inclusiv Romania.

Pagina de Internet era deschisa dintr-un server aflat în Olanda, iar suspectii au fost identificati din tari precum Australia, Belgia, Canada, Grecia, Islanda, Italia, Olanda, Noua Zeelandă, Polonia, Romania, Spania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Operatiunea s-a extins pe perioada a trei ani si a fost derulata de Centrul de Combatere a Exploatarii Copiilor si de Protectie Online din Marea Britanie (CEOP), coordonatorul din UK al programului Safer Internet, program reprezentat in Romania de Sigur.info.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s