Microsoft a achiziționat Skype pentru 8,5 mld dolari

Microsoft a anunțat printr-un comunicat că a achiziționat Skype, cel mai popular serviciu de VoIP și unul dintre cei mai apreciați clienti de instant mesenger. Suma pentru care s-a efectuat tranzacția a fost de 8,5 mld dolari, sumă cu mult peste valoarea reala a Skype, care obtine venituri de aproximativ 1 mld dolari anual si un profit de aproximativ 300 milioane.

Anunțarea tranzacției a stârnit un val de uimire făcându-i pe specialiști să se întrebe de ce ar cumpăra Microsoft atât de scump un serviciu atât de similar cu cele pe care le are deja în portofoliu (Windows Live Messenger) ? Unele voci spun că Microsoft a dorit să achiziționeze Skype la orice preț pntru a împiedica achiziționarea lui de către Google sau Facebook (alte două companii ce se arătaseră interesate de o posibilă tranzacție).

Microsoft nu s-a grăbit să explice gestul făcut, dar a precizat că va continua să dezvolte în paralel versiunile de Windows și Mac OS X ale Skype, iar în plus acesta va fi disponibil pe toate gadget-urile dezvoltate de companie (console de joc, smartphone etc).

Cum în comunicat nu s-a precizat clar ce se va întâmpla cu versiunea de Linux a Skype și este foarte posibil ca Micrososft să întrerupă dezvoltarea acestei versiuni a Skype.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s