Cel mai periculos virus informatic din istorie: TDL4

TDL4 este cel mai periculos virus informatic din istorie, avertizează cei de la Kaspersky Labs, citaţi de atlantico.fr.

Catalogat drept „indestructibil”, virusul ar fi pătruns deja în 4,5 milioane de computere, potrivit sursei citate. Potrivit specialiştilor, virusul a făcut ravagii în Statele Unite, Marea Britanie, Italia şi Franţa.

TDL4, fără îndoială unul dintre viruşii cei mai complecşi din istorie, este un malware de tip „bootkit”, care este capabil să infecteze ceea ce se numeşte „zona de amorsă” a hard disk-ului: la pornirea computerului, programul se lansează înaintea sistemului de operare, ceea ce-i permite să rămână invizibil numeroaselor aplicaţii de securitate. Dacă îţi infectează computerul, TDL4 se poate copia singur pe un altul, conectat la Internet. Caracteristicile acestui rootkit permit autorilor să creeze o reţea formată din milioane de computere infectate, în întreaga lume. Reţeaua computerelor afectate se numeşte botnet, iar în final hackerii pot obţine control total asupra computerelor infectate. El n-ar fi indestructibil, dar botnet-ul este dificil de eradicat în parte din cauza reţelei Peer 2 Peer şi a protocoului utilizat pentru comunicarea cu serverele de control.

TDL4 instalează pe un computer infectat aproximativ 30 de „utilitare”, inclusiv programe antivirus false şi sisteme de creştere a traficului publicitar şi de distribuţie de spam.

Una dintre specificităţilor sale rezidă în faptul că TDL4 funcţionează pe sisteme de operare Windows pe 64 de biţi, până în prezent considerate securizate în faţa unor astfel de viruşi.

De asemenea, pentru controlul botnet-

Anunțuri

Un gând despre &8222;Cel mai periculos virus informatic din istorie: TDL4&8221;

  1. Pote aveti dreptate dar nu exista nici un antivirus pentru acel „virus devastator” ????
    Ar trebuii sa se inventeze un fel de 2 feluri pentru tot ceea ce exista

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s