Kroes: „Trebuie sa le oferim puterea copiilor si parintilor”

Pe 16 iunie, Neelie Kroes, comisar european pentru agenda digitala, a tinut un discurs la Bruxelles asupra problemelor din portofoliul pe care il gestioneza. Inaltul oficial CE a atras atentia asupra nevoii de protejare a copiilor pe Internet. Iata un fragment din discursul acesteia:

„N-ar trebui sa fim naivi. In viata de zi cu zi, ne protejam copiii de tot ce este rau. Si ii invatam cum sa se comporte responsabil. Trebuie sa facem asta si online.

Copiii ar trebui sa navigheze pe Internet in siguranta, in mod responsabil si decent. Trebuie sa le oferim copiilor si parintilor puterea de a face asta prin instrumente simple, universal valabile si controlabile.

De exemplu, ar trebui ca celor mici sa le poata fi foarte usor sa raporteze continutul obscen, hartuirea si agresiunile online. Tinand cont de programele de acces care functioneaza acum, propun un sistem de raportare bazat pe un singur click, astfel incat serviciile specializate sa fie anuntate rapid. Voi convoca o intalnire cu toti managerii din industria internetului, pentru a gasi solutii concrete pana la sfarsitul lui octombrie”

Comisarul a cerut, de asemenea, un “angajament ferm” din partea industriei internetului in privinta impunerii obligativitatii ca profilele copiilor de pe Internet sa fie facute anonime, precum si a dezvoltarii unor instrumente de control parental online mai bune.

“In a doua jumatate a acestui an, voi prezenta o initiativa clara in privinta modului in care le putem oferi copiilor mai multa putere pe Internet si a felului in care ii putem proteja”, a adaugat oficialul.

Citeste aici in limba engleza intregul discurs al comisarului Neelie  kroes

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s