LA SALONUL Electronic Entertainment Expo 2011 S-A PREZENTAT NOUA CONSOLA PlayStation Vita

In cadrul conferinţei de presă susţinute de Sony cu ocazia Electronic Entertainment Expo 2011, gigantul japonez a anunţat denumirea oficială, specificaţiile şi preţul consolei al cărei nume de cod era NGP (Next Generation Portable). Astfel, succesorul bătrânului PSP se va numi PlayStation Vita, denumirea fiind aleasă pentru a evidenţia cât de importantă ar putea deveni noua consolă portabilă în viaţa de zi cu zi („vita” înseamnă „viaţă” în limba italiană).

PlayStation Vita are la bază un procesor ARM Cortex-A9 cu patru nuclee, un GPU bazat pe cipul PowerVR SGX543MP4+ şi va folosi un ecran tactil OLED de 5″, capabil să afişeze o rezoluţie de 960×544 şi aproximativ 16 milioane de culori. Pe lângă ecran, consola va include un touch pad şi în partea din spate, ambele dispozitive tactile fiind capacitive. PlayStation Vita va folosi două camere video, câte una pentru fiecare parte a consolei, acestea fiind capabile să funcţioneze la rezoluţiile 320×240 (la 120FPS) sau 640×480 (la 60FPS). Consola va beneficia de Six-axis motion sensing system (giroscop pe trei axe, accelerometru pe trei axe), precum şi de o busolă eletronică cu trei axe. Vita va include modul GPS, iar pe partea de conectivitate se va lăuda cu suport pentru 3G (doar pentru modelul de top), Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n şi Bluetooth 2.1+EDR.

PlayStation Vita este un dispozitiv dedicat în special jocurilor, adăugarea unui al doilea stick analog faţă de PSP oferind producătorilor o libertate de exprimare mult mai mare atunci când vine vorba de oferta de titluri pentru noua consolă Sony. Astfel, rularea unui shooter first person sau a oricărui alt tip de joc ce necesită o doză suplimetară de precizie nu va mai fi o problemă pentru PlayStation Vita. Consola va oferi suport şi pentru infrastructura online a celor de la Sony – PlayStation Network, jocurile urmând a putea fi achiziţionate electronic (dar şi prin intermediul unui nou tip de suport fizic), cu integrare de trofee şi cross game chat (jucătorii vor putea vorbi între ei cu ajutorul unui headset, indiferent de jocul pe care-l rulează fiecare).

PlayStation Vita va fi livrat în două variante: cu sau fără suport pentru 3G. Versiunea de bază (dotată doar cu conexiune Wi-Fi) va fi oferită la un preţ de 249$/249€, în timp ce modelul de top (echipat cu 3G) va costa 299$/299€. Pentru Statele Unite ale Americii, a fost anunţat un parteneriat cu AT&T, care va oferi în exclusivitate servicii 3G pentru deţinătorii de PlayStation Vita. Consola va fi lansată spre sfârşitul acestui an, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pentru a convinge viitorii cumpărători că investiţia într-o astfel de consolă va fi pe deplin justificată, Sony a anunţat numeroase jocuri pentru PlayStation Vita: Uncharted: Golden Abyss (o nouă aventură a lui Nathan Drake, ce profită de ecranul tactil al consolei, dar si de avantajul oferit de cele două stickuri analogice), Ruin (un action RPG în stilul Diablo care va beneficia şi de o variantă de PS3, salvările fiind compatibile între cele două versiuni ale jocului), LittleBigPlanet pentru Vita (Sackboy se întoarce, cu gameplay special adaptat ecranului tactil şi posibilităţi noi de editare), ModNation Racers pentru Vita (editarea unor noi trasee nu a fost niciodată atât de uşoară, graţie ecranului tactil), WipeOut 2048 (curse futuriste cu grafică impresionantă), un nou titlu al seriei BioShock (special conceput pentru consola portabilă Sony), noul joc de lupte Street Fighter X Tekken de la Capcom precum şi multe altele.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s