Steve Jobs, părintele Apple, s-a retras din cauza unei boli incurabile

Steve Jobs, cofondatorul Apple Computers, a decis să se retragă din funcţia de director general al companiei. Cauza este cancerul de pancreas cu care se luptă de 7 ani şi care, se pare, a intrat în faza terminală

Jobs are 56 de ani era şi CEO al Pixar pînă la achiziţia acestui studio de animaţie de către compania Disney. Jobs este considerat ca fiind cel mai influent personaj atît din industira calculatoarelor cît şi în industria divertismentului.

Jobs a redactat o scrisoare către Consiliul Director şi către Comunitatea Apple: „Am spus întotdeauna că dacă va veni ziua în care nu-mi voi mai putea susţine obligaţiile ca CEO la Apple, voi fi primul care va anunţa acest lucru. Din păcate, acea zi a venit. Demisionez din funcţia de director general. Aş dori să rămîn, dacă sînteţi de acord, Preşedinte al Consiliului Director şi angajat la Apple. În privinţa succesorului meu, îl recomand pe Tim Cook ca director general la Apple. Cred că, pentru Apple, vremurile cele mai strălucitoare şi mai pline de inovaţie de-abia de acum vor începe. De-abia aştept să asist şi să contribui la acest succes dintr-un rol nou. Mi-am făcut cîţiva prieteni buni la Apple şi le mulţumesc pentru anii aceştia petrecuţi împreună”.

Jobs are o avere de 8,3 miliarde de dolari. Este căsătorit din 1991 cu Lauren Powell şi au patru copii. A îmbrăţişat religia budistă. Bazele afacerii de miliarde a fost pusă în 1976.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s