Ce credea “oracolul tehnologiei” despre el insusi: “Faptul ca ma veti tine minte dupa ce mor este cel mai important lucru pe care l-am reusit in viata”

Pentru ca aproape totul – toate asteptarile, toata mandria, toate temerile de esec ori penibil – lucrurile astea palesc in fata mortii, daca lasi in urma ceea ce este cu adevarat important. Sa fii constient ca la un moment dat vei muri este cea mai buna cale de a evita sa cazi in capcana de a crede ca ai ceva de pierdut. Esti deja dezgolit. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu-ti urmezi inima”, declara parintele Apple intr-un interviu acordat The Wall Street Journal.
Ce credea “oracolul tehnologiei” despre el insusi: “Faptul ca ma veti tine minte dupa ce mor este cel mai important lucru pe care l-am reusit in viata"
Steve Jobs a reprezentat multe lucruri, scriu jurnalistii de la WSJ. A fost un innovator, un vizionar, o oracol al comportamentului consumatorului si un showman veritabil. Catalogat drept un orator desavarsit, cunoscut pentru stilul inconfundabil de a se exprima in cuvinte atunci cand trebuia sa tina un speech, Jobs reusea sa starneasca ropote de aplauze in urma discursurilor sale.

„Cand aveam 17 ani, am citit un proverb care spunea ceva de genu`: <<Daca iti traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima, intr-o buna zi o sa-ti dai cu siguranta dreptate>>. A avut un impact urias asupra mea, iar de atunci, in urmatorii 33 de ani, ma priveam in oglinda in fiecare dimineata si ma intrebam: <<Daca astazi ar fi ultima zi din viata ta, ai vrea sa stii ce vei face astazi?>> Si pentru ca in cele mai multe cazuri, raspunsul era <<Nu>>, stiam ca trebuia sa schimb ceva in viata mea”, marturisiea geniul de la Apple in urma cu sase ani intr-un interviu acordat The Wall Street Journal.

„Timpul tau este limitat, asa ca nu ti-l pierde traind viata altcuiva. Nu te lasa prins de dogme – rezultatul gandirii altor oameni. Nu lasa opiniile altora sa-ti influenteze ideile. Dar cel mai important lucru este sa gasesti curajul de a-ti urma inima si intuitia. Ei stiu cumva ceea ce tu-ti doresti cu adevarat sa devii. Restul ajunge pe planul al doilea.”
Ce credea insa Jobs despre munca sa? “Cateodata, atunci cand inovezi, faci diverse greseli. Este bine sa le admiti repede si sa incerci sa le repari cu alte inovatii”, spunea fondatorul celei mai admirate companii din lume, cu o capitalizare de piata la ora actuala de 350 de miliarde de dolari.
„Sa fiu cel mai bogat om din cimitir nu ma intereseaza prea mult. Sa ma duc la culcare seara spunandu-mi ca am ceva minunat astazi, asta conteaza pentru mine”, le marturisea cel supranumit „Michelangelo al erei digitale” ziaristilor americani.
 „Jobul meu nu este acela de a fi accesibil oamenilor. Jobul meu este sa-i fac pe ei sa se simta mai bine”, marturisea Jobs despre sarcinile sale la boardul Apple.

„Simplitatea poate fi uneori mai grea decat complexitatea. Trebuie sa muncesti din greu pentru a face lucrurile sa devina simple. In final merita, pentru ca odata ce ai ajuns acolo, poti sa muti chiar si muntii”, adauga Steve.
Citeste si:
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s