Femeile, mai atente decat barbatii in lupta cu hackerii

Un studiu al unei mari companii de securitate demonstreaza ca intuitia feminina functioneaza cel putin in spatiul virtual.
Femeile, mai viclene decat barbatii in lupta cu hackerii

Barbatii sunt mai vulnerabili decat femeile in fata atacurilor informatice derulate prin Facebook sau Twitter, potrivit unui sondaj realizat de expertii in securitate de la Bitdefender. Autorii studiului sustin ca domnii au un comportament mai riscant pe retelele sociale, comparativ cu femeile.

Atunci cand petrec timp pe Facebook sau pe Twitter, barbatii accepta cereri de prietenie de la necunoscuti, isi publica localitatea, chiar cartierul, ignora setarile si politicile de confidentialitate. Ei permit accesul liber al necunoscutilor in conturile lor mult mai repede decat femeile. Acest gen de comportament riscant permite accesul persoanelor rau intentionate la o multime de date personale, ce pot fi folosite pentru lansarea unor atacuri spam foarte bine targetate, favorizeaza furturile de identitate si alte atacuri virtuale. Totodata, creşte riscul de a primi link-uri ce fac trimitere catre pagini infectate.

Rezultatele studiului arata ca 64.2% dintre femei resping cererile de prietenie de la straini pe retelele sociale, in timp ce doar 55.4% dintre barbati iau aceasta masura. Aproximativ 24,5% dintre domni nu restrictioneaza accesul strainilor la profilele lor online, comparativ cu 16% dintre femei. Totodată, 25,6% dintre barbati fac public locul in care se afla, in timp ce 21.8% dintre femei procedeaza la fel. O alta concluzie importanta a studiului este aceea ca precautia pe retelele sociale creste proportional cu varsta respondenţilor.

Studiu a fost realizat pe un esantion de 1649 de barbati si femei din Marea Britanie si SUA.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s