Stii cat timp a trecut de la trimiterea primului sms pe telefonul mobil?

SMS-ul, considerat atât de banal astăzi, împlineşte săptămâna aceasta 19 ani. Ceea ce nu se cunoaşte însă este că prima persoană care a scris şi trimis un mesaj este inginerul Neil Papworth din Marea Britanie, informează Daily Mail.

Neil Papworth, un britanic care avea 22 de ani la vremea respectivă, lucra pentru o companie IT franco-britanică din Newbury, Berkshire.

Papworth a trimis SMS-ul de pe computerul său pe un telefon mobil Orbitel 901. Mesajul era destinat directorului Vodafone Richard Jarvis şi conţinea o urare de sezon : Happy Christmas! (Crăciun Fericit!).

„Nu am crezut niciodată că se va răspândi atât de mult în lumea consmatorilor şi că va deveni ceea ce este acum. La acea vreme nu părea a fi mare lucru” a declarat Neil Papworth.

De atunci, moda textelor scrise a cuprins întreaga lume.

În 2010, sms-urile au generat 114,6 miliarde de dolari, iar potrivit Mobithinking.com, anul acesta au fost trimise aproape 8 trilioane de mesaje text.

SMS-urile au început să fie folosite, în scop comercial, în 1993 în Suedia şi apoi în Finlanda. În 1995, posesorii de telefoane mobile trimiteau în medie 0,4 SMS-uri pe lună.

După anul 2000, însă, serviciul a devenit mult mai disponibil.

Cei mai mari împătimiţi ai SMS-urilor sunt filipinezii, care trimit în medie 27 de mesaje pe zi. La nivel mondial, SMS-urile au generat venituri de 114 miliarde de dolari companiilor de telefonie mobilă, în 2010.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s