Un vierme care a infectat 800.000 calculatoare face acum ravagii pe Facebook!!!

Afla cat de periculos este si cum te poti feri de el.

Un vierme botezat Ramnit a furat userele si parolele a 45.000 utilizatori de Facebook, cei mai multi din Franta si Marea Britanie, potrivit unei informatii date publicitatii de cercetatorii in domeniul securitatii de la Seculert. Viermele e capabil sa infectele executabilele Windows, dar fisierele Microsoft Office si HTML, conform McAfee.

„Suspectam faptul ca atacatorii din spatele Ramnit folosesc userele si parolele pentru a se loga la conturile de Facebook ale victimelor si a transmite link-uri infectate prietenilor, marind in acest fel si mai mult amploarea infectiei”, a declarat firma Seculert.

Potrivit buletinului de analiza, „Infractorii cibernetici profita de faptul ca utilizatorii au tendinta de a folosi aceeasi parola la diverse servicii online (Facebook, Gmail Corporate SSL VPN, Outlook Web Access etc.), pentru a castiga acces de la distanta la retelele corporatiilor”.

Viermele a fost descoperit in aprilie anul trecut. In august 2011, Ramnit castiga acces in cadrul institutiilor financiare, compromitea sesiunile de online banking, si intra in diverse retele ale companiilor.

In jur de 800.000 de calculatoare au fost infectate din septembrie 2011 si pana la sfarsitul anului trecut.

Cercetatorii in securitate au anuntat oficialii Facebook, carora le-au oferit toate informatiile pe care le detin asupra viermelui.

Cei de la Facebook ii roaga pe utilizatori sa nu dea click pe link-uri suspecte si sa raporteze orice activitate dubioasa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s