OARE CE PARERE ARE GOOGLE DESPRE TINE?

Se spune ca Google stie mai multe despre tine decat partenerul de viata. Acum gigantul motor de cautare iti spune cine crede ca esti

Google are o unealta, Ad Preferences, cu ajutorul careia aduna tot ceea ce crede despre tine. Informatiile sunt colectate de pe site-urile pe care le vizitezi, iar motorul de cautare ghiceste varsta si sexul, insa nu de fiecare data nimereste. Informatiile acestea sunt folosite in scopuri comerciale, pentru ca reclamele pe care le vezi sa ajung la persoanele care ar putea fi interesate de ele.

„Profilul” personal al fiecarui utilizator este facut pe baza intereselor lui, la care se adauga varsta si sexul. Google construieste acest profil detaliat uitandu-se la site-urile pe care le-a vizitat anterior persoana respectiva. Varsta si sexul se decid pe baza informatiilor despre alti utilizatori care au vizitat paginile acelea, ceea ce duce frecvent la greseli. In cele mai multe cazuri, insa, informatiile sunt corecte.

Un blogger femeie de la site-ul Mashable a descoperit ca Ad Preferences de la Google presupunea ca e barbat doar pentru ca e pasionata de tehnologie si calculatoare.

Pagina Ad Preferences poate fi accesata direct aici.

Anunțuri

Un gând despre &8222;OARE CE PARERE ARE GOOGLE DESPRE TINE?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s