Steve Jobs, al doilea mare inventator al lumii. Cine a reusit sa il intreaca:

Fondatorul Apple a iesit pe locul doi intr-un sondaj realizat in Statele Unite ale Americii.

Confondatorul Apple, Steve Jobs, se afla pe locul doi in topul celor mai mari inventatori ai lumii din toate timpurile, intr-un studiu care a dorit sa vada cum percep tehnologia tinerii americani. Jobs a fost devansat doar de Thomas Edison, iar pe locul trei s-a clasat Alexander Bell.

Fata de Thomas Edison, care a lasat mostenire aproape 2000 brevete, inovatiile lui Steve Jobs includ iPhone-ul si iPad-ul, doua gadget-uri indragite de tineri, care au reusit sa revolutioneze felul in care comunicam.

La studiul au participat tineri intre 16 si 25 de ani. Cercetarea a fost parte din programul Lemelson-MIT, care are drept scop cultivarea spiritului inovator in randul tineretului american.

Steve Jobs s-a nascut la San Francisco pe 24 februarie 1955 si a murit anul trecut, pe 5 octombrie, rapus de cancer. Parintii lui, Joanne Schieble si sirianul Abdulfattah Jandali, erau studenti si nu erau casatoriti cand Steve Jobs a venit pe lume. L-au dat spre adoptie lui Paul si Clara Jobs, doi muncitori.

El a fondat in 1978 compania Apple alaturi de Steve Wozniak. Jobs a avut o contributie determinanta in pozitionarea Apple ca una dintre cele mai importante companii la nivel mondial in domeniul IT&C. La finele anului trecut, SteveJobs a fost desemnat omul anului de catre prestigiosul cotidian Financial Times. Ela fost considerat cel mai influent personaj atat din industria calculatoarelor, cat si in industria divertismentului.

Impreuna cu co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfarsitul anilor ’70. La inceputul anilor ’80, inca lucrand la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfetele grafice operate prin intermediul mouse-ului il pot avea.

Dupa ce a pierdul in lupta pentru putere cu consiliul de directori ai Apple, in anul 1985, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvolta o platforma de computere specializata in invatamantul superior si piata oamenilor de afaceri. Achizitia lui NeXT din anul 1997 de catre Apple l-a adus inapoi pe Jobs la compania pe care o fondase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s