Cele 8 noutăţi ale Windows 8 care vor revoluţiona sistemul de operare!!!

Windows 8 va aduce cea mai importantă schimbare din istoria sistemului de operare creat de Microsoft după lansarea Windows 95. Atunci a fost introdus butonul Start, taskbar-ul şi alte utilităţi care au devenit o obişnuinţă acum. Dar Windows 8 merge mai departe, scrie Information Week.

Utilizatorii vor putea renunţa la versiunea Explorer a interfeţei şi vor putea lucra în modul Metro, care va transforma PC-urile în tablete sau smartphone-uri de mari dimensiuni. Vor fi multe noutăţi, dar iată care sunt cele mai importante.

Live Tiles

Împrumutat de la Windows Phone, Live Tiles înseamnă porţiuni ale ecranului care vor arăta informaţii în timp real, precum numărul de mesaje noi din surse ca reţelele de socializare sau e-mail-ul. Modul Metro a fost conceput ţinând seama în primul rând de folosirea sistemului de operare pe gadget-uri cu touchscreen şi arată faptul că Microsoft a vrut să facă din Windows 8 un sistem de operare care să funcţioneze bine atât pe tablete, cât şi pe PC-uri.

Pornire mai rapidă

Microsoft ştie că doar cu Metro şi Live Tiles nu va reuşi să facă din Windows 8 un jucător important pe piaţa tabletelor. Are nevoie de un timp de pornire mult mai scurt decât variantele precedente. Microsoft promite ca Windows 8 va porni în opt secunde sau chiar mai puţin.

Mai puţine restartări

Windows 7 le oferă utilizatorilor un număr de opţiuni pentru a primi notificări despre update-uri şi a le instala. Acestea se pot instala automat sau utilizatorul va fi anunţat de apariţia lor. Toate aceste opţiuni vor rămâne şi la Windows 8, dar cu o mare diferenţă. Utilizatorilor li se va cere să îşi restarteze calculatoarele o singură dată pe lună, cu o singură excepţie: update-urile de securitate importante.

Pornire sigură

Într-o eră a înmulţirii atacurilor hackerilor şi a furturilor de date, pornirea sistemului de operare nu trebuie să fie doar rapidă, ci şi sigură. Având acest lucru în minte, Microsoft a dezvoltat un proces de pornire numite Secure Boot, care este făcut astfel încât să prevină infectarea computerului în timpul pornirii sistemului şi înainte ca Windows să laseze toate aplicaţiile de securitate.

Wi-fi îmbunătăţit

Microsoft spune că va integra în Windows 8 tehnologii care le pot permite utilizatorilor să acceseze o reţea wi-fi într-o secundă. Pentru comparaţie, Windows 7 are nevoie în medie de 12 secunde pentru conectare. Acest lucru va fi posibil pentru că preferinţele utilizatorului şi datele de securitate vor fi stocate mai eficient, iar atunci când computer-ul porneşte, adaptorul wi-fi va avea deja toate informaţiile de care are nevoie.

Buton de resetare la starea iniţială

Microsoft vrea ca PC-urile să se comporte la fel ca electrocasnicele precum televizoarele, care au un buton de resetare la starea în care au ieşit din fabrică ce poate fi folosit în cazuri de urgenţă. Windows 8 va avea o funcţie prin care sunt şterse toate datele personale, aplicaţiile şi setările de pe un PC şi va reinstala sistemul de operare de la zero. Activarea modului „refresh” va permite reinstalarea sistemului de operare, dar fără ştergerea datelor personale, a majorităţii setărilor şi a aplicaţiilor.

Copy shop

Windows 8 va veni cu câteva aplicaţii pentru un management mai uşor al fişierelor, în special atunci când se copiază un număr mare de fişiere. O nouă fereastră le va permite utilizatorilor să vadă toate transferurile de date ce au loc, directorul sursă al acestora şi cel destinaţie şi procentul la care se află transferul. De asemenea, fiecare transfer în parte va putea fi oprit, suspendat sau repornit independente de celelalte.

Va rula pe computere cu aceleaşi specificaţii ca pentru Windows XP

Probabil cea mai importantă caracteristică a Windows 8 este că utilizatorii nu trebuie să aibă echipament scump pentru a putea folosi noul sistem de operare. Fiind creat pentru a putea fi folosit şi pe tablete, Windows 8 nu va cere foarte multe resurse, aşa că toate computerele pe care rulează Windows XP vor putea folosi si Windows 8.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s