Companiile de internet, cablu si telefonie, penalizate daca nu-ti rezolva la timp deranjamentele!!

Penalizari si despagubiri pentru companiile de internet, cablu si telefonie, care nu tin cont de contractele incheiate cu abonatii. Sunt vizati furnizorii de internet, de exemplu, care nu respecta viteza minima.

De sambata, toate contractele vor fi modificate si vor contine clauze care sa protejeze consumatorii, deoarece autoritatile au strans mii de plangeri.

Furnizorii de internet trebuie sa scrie negru pe alb daca isi asuma o viteza minima garantata. Daca nu o respecta vor plati despagubiri, iar in contract trebuie trecute si termenele maxime pentru remedierea deranjamentelor, solutionarea reclamatiilor sau termenul de instalare. Firmele au stabilit deja cum se vor plati despagubirile pentru perioada cand nu a functionat netul.

Ca sa puteti demonstra neregulile, furnizorii trebuie sa va puna la dispozitie aplicatii speciale pentru calcularea vitezei. Si cablisti sau companiile de telefonie va vor despagubi, daca nu aveti semnal la televizor sau ton la telefonul fix. In cazul telefoniei mobile, regulamentul obliga precizarea pretului pentru decodare inca din contract. Sambata este ultima zi cand utilizatorii trebuie anuntati despre modificari, altfel companiile risca penalizari. Si contractele deja incheiate vor fi modificate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s