Peste 200.000 de romani, victime ale unui atac pe Facebook!!!

Cu totii au fost curiosi sa vada cine le-a vizitat profilul si au fost pacaliti de o aplicatie care parea inofensiva.

O aplicatie de Facebook care promite sa iti arate ce persoane ti-au vizitat profilul a pacalit 200.000 de romani, iar jumatate dintre acestia au contribuit, fara sa vrea, la raspandirea ei. „Tag-jacking-ul, cel mai simplu mecanism de propagare a escrocheriilor in retelele sociale ramane, asadar, foarte eficient”, anunta Bitdefender.

Aplicatia actioneaza pe baza unei retete vechi. Ea iti promite lista completa a celor care ti-au vizitat profilul pe Facebook. Pana acum aceasta inselatorie circula doar in limba engleza, insa mai nou o gasim adaptata in limba romana, intr-un mod foarte ingenios, care da suficienta credibilitate.

’’Textele capteaza atentia prin faptul ca sunt foarte bine scrise, la persoana intai, intr-un mod care suscita interesul, iar in imaginea care se presupune ca prezinta topul urmaritorilor tai apar poze reale de profil ale celor din lista ta de prieteni. De remarcat faptul ca numele paginii nu are nicio legatura cu rolul ei in aceasta escrocherie, acesta fiind, probabil, un truc la care creatorii ei au recurs pentru a evita blocarea de catre sistemul de monitorizare al Facebook’’, explica Tudor Florescu, Online Threats Analyst, Bitdefender.

Pentru a putea instala aplicatia, vizitatorii trebuie sa dea ’’Like’’ paginii pe care au ajuns, astfel incat orice continut publicat pe ea, inclusiv eventuale linkuri periculoase, vor aparea in Timeline-urile lor.

Cu alte cuvinte, nu numai curiosii care vor sa-si afle urmaritorii, ci si prietenii lor virtuali ajung, astfel, sa se expuna unor viitoare pericole infomatice.

Aplicatia instalata cere permisiuni extinse, intre care si posibilitatea de a posta mesaje in numele utilizatorului.

Prin dezinstalarea aplicatiei „Cine te urmareste indeaproape”, utilizatorii pot intrerupe actiunea de promovare a escrocheriei, protejand, astfel, nu numai propriile conturi, ci si conturile prietenilor virtuali. Utilizatorii Bitdefender Safego au protectie gratuita impotriva acestor pericole.

a ofera protectie gratuita impotriva acestor pericole.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s