Unul dintre cei mai periculosi virusi infecteaza calculatoarele cu Windows!!

Modalitatea de distribuire si infectare ar putea fi folosita si de alte amenintari malware…

Expertii in securitate au fost surprinsi si impresionati de tactica virusului Flame de a se legitima ca program realizat de Microsoft. „M-am trezit cu aceasta stire si nu mi-a venit sa cred. M-am intrebat daca am vazut bine”, a declarat Roel Schouwenberg, unul dintre cercetatorii rusi de la Kaspersky Lab, care au identificat virusul Flame.

Desi atacatorii au folosit o modalitate considerata eleganta de specialisti, exista un risc major ca si alte amenintari malware sa fie distribuite folosind aceeasi tactica. „Ar fi logic sa presupunem ca ar fi folosit-o in acelasi timp si in alte parti”, spune Mikko Hypponen, director cercetare F-Secure.

Daca alte tipuri de virusi au fost distribuiti pe PC-uri in acelasi fel, vor fi demascati rapid, avand in vedere ca Microsoft a identificat problema, a declarat Adam Meyers, director pe securitate informatica in cadrul companiei CrowdStrike.

Un bug al sistemului de operare Windows a permis distribuirea virusului Flame, spune Mike Reavey, director in cadrul Microsoft. „Vom continua sa investigam aceasta problema si vom lua toate masurile necesare pentru a ne proteja clientii”, a mai scris Reavey pe blog.

Reprezentantii Microsoft nu au comentat in legatura cu posibilitatea existentei si altor virusi distribuiti de catre atacatori prin aceeasi modalitate, potrivit agentiei de presa Reuters.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s