Doi virusi ataca conturile bancare din mai multe tari europene!

SpyEye si Zeus inaugureaza o noua era a jafurilor bancare. Este asteptat ca virusii sa atace si bancile americane..

oi noi virusi, SpyEye si Zeus, au realizat un atac fara precedent al conturilor din mai multe bancile europene. Acestia fura banii automat fara interventia hackerilor, scrie un cotidian londonez.

Cele mai recente versiuni ale virusilor SpyEye si Zeus au furat deja mai mult de 10.500 lire sterline intr-un singur moment si dintr-un singur cont. Cei doi virusi sunt in stadii incipiente de implementare, potrivit companiei nipone Trend Micro, care se ocupa de securitatea informatica a mai multor banci.

Intr-o declaratie recenta, vicepresedintele Trend Micro, Tom Kellerman, afirma ca specialistii companiei au identificat mai multe atacuri asupra unor institutii financiare din Germania, Marea Britanie si Italia. Acesta a mai adaugat ca „travesarea” Atlanticului de catre cei doi virusi este inevitabila, in conditiile in care bancile europene au oricum o protectie informatica mult mai buna decat cele americane.

Noile amenintari au un potential foarte mare si este foarte probabil sa fie implicate grupari criminale est-europene, potrivit companiei nipone de securitate. „Aceasta actiune are implicatii enorme”, a mai declarat Tom Kellerman. „Acest set de instrumente de atac inaugurează o nouă era de jafuri bancare.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s