ACTA a cazut. Parlamentul European a votat impotriva acordului!!

478 dintre europarlamentari au votat impotriva ACTA..

In urma cu doar catva minute a avut loc votul final din plenul Parlamentului European, legat de controversatul acord ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), despre care se spune ca ar fi putut interveni brutal in vietile consumatorilor, pentru ca ar limita libertatile pe Internet.

Au participat la vot 682 de europarlamentari din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Au fost inregistrate 478 de votuiri „impotriva” ACTA, 165 de abtineri si 39 voturi „pentru”.

Fenomenul pirateriei ingrijoreaza mai ales industria de divertisment din Statele Unite. Casele de discuri nu mai vand cd-uri, filmele hoolywoodiene sunt vazute inainte de lansarea lor in cinematografe. Internetul, spatial democratiei absolute este si mediul de propagare al acestor produse. Este o intreaga disputa daca copierea poate fi asimilata contrafacerii.

Imediat dupa luarea acestei decizii, site-ul PirateBay.se a afisat pe homepage asta:

ACTA a generat proteste in toata lumea. Reactiile extreme ale utilizatorilor de Internet s-au transformat in atacuri impotriva unor siteuri guvernamentale si crearea unor miscari extremise cum ar fi Anonymus. In plus, la nivelul Europei, un partid – cel al piratilor – sustine libertatea absoluta pe Internet.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s