stire soc data de microsoft

Grupari infractionale au reusit sa instaleze virusi informatici in liniile de productie a componentelor de calculatoare, conform unui studiu realizat de compania Microsoft, informeaza BBC News online.

Potrivit studiului, mai multe calculatoare noi au fost depistate ca avand deja virusi informatici prezenti din procesul de fabricatie.

Un virus informatic – Nitol – a fost descoperit de Microsoft intr-un calculator nou, fiind destinat sustragerii datelor personale ale conturilor de mail.

Intr-o analiza referitoare la modul in care actioneaza Nitol, Microsoft afirma ca grupari infractionale au reusit sa se infiltreze in liniile de aprovizionare si productie de calculatoare, unde au instalat softuri care afecteaza componentele cibernetice.

Virusi informatici au fost descoperiti de inspectorii Microsoft intr-un esantion de 20 de computere noi fabricate in diverse orase din China. Dupa cercetari indelungate efectuate in cadrul „Operatiunii b70”, expertii Microsoft au depistat patru virusi informatici in calculatoare noi, Nitol fiind cel mai periculos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s