pedepse aspre pentru cei care fac dawload ilegal

Trei dintre cei mai importanti furnizori de Internet s-au intalnit pentru a stabili ce vor face de la sfarsitul acestei luni.

Luna noiembrie a acestui an este un punct de cotitura in comertul on-line. Principalii furnizori de internet din SUA, AT&T, Time Warner Cable si Verizon au decis, de comun acord, sa se coalizeze in lupta cu pirateria on-line.

Programul anti-piraterie, denumit simbolic „six strikes”, va consta in prima instanta in avertizarea repetata a utilizatorilor care vor pirata ca in acel moment comit o ilegalitate, pentru ca apoi sa treaca la masuri reale, in cazul in care avertismentele nu vor fi ascultate, scrie CNET.com, citat de stirileprotv.ro

Mai exact, din data de 28 noiembrie a acestui an, AT&T va trimite fiecarui utilizator un email de avertisment in momentul in care acesta va fi prins ca a piratat. Conform unei copii al acelui anunt pregatit de AT&T si prezentat de Engadget in urma cu o luna, utilizatorii care nu vor inceta downloadurile ilegale „vor avea accesul restrictionat la site-urile importante”, iar dupa 5 notificari vor fi anuntati ca proprietarul drepturilor pentru fisierele downloadate vor primit tot concursul AT&T pentru a da in judecata si a-si recupera pierderile.

Verizon si Time Warner Cable s-au alaturat acestui proces de oprire a pirateriei on-line. Este foarte important de precizat ca in SUA, interzicerea accesului la internet in caz de piraterie este o varianta exclusa, o asemenea masura aducand in discutie legislatia pentru drepturile omului.

Care este insa procesul de avertizare si pedepsire a pirateriei on-line propus de Verizon.

– Intai, orice utilizator care pirateaza va primi doua alerte prin email, prin care va fi notificat ca a fost pus sub avertisment pentru incalcarea la dreptul de proprietate intelectuala;

– Dupa ce al doilea avertisment a fost trimis, utilizatorii primesc un mesaj tip „popup”, in care sunt obligati sa confirme ca l-au primit, prin acel proces intelegandu-se ca „sunt constienti de ilegalitatea in care se afla”;

– Dupa inca doua avertismente, compania de cablu NU va taia internetul utilizatorului, dar il va limita la o viteza inferioara, prin care acestuia sa ii fie dificil sa downloadeze.

In schimb, Time Warner Cable a anuntat masuri oarecum diferite. In locul limitarii vitezei de internet, Fernando Laguarda, vicepresedintele de Afaceri Externe al companiei a propus restrictionarea acestora la anumite pagini de internet, prin intermediul carora utilizatorii pot pirata. Acesta nu a explicat insa si cum le va bloca.

Cablevision si Comcast se vor mai alatura acestei campanii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s