Lovitura pentru Microsoft si Yahoo. Ce decizie au luat autoritatile in cazul Google!

Google poate sa-si extinda dominatia cu noi functii pe piata serviciilor de cautare pe Internet
Compania GOOGLE este libera sa isi extinda dominatia pe piata serviciilor de cautare pe Internet, dupa ce autoritatile de reglementare din SUA au inchis o investigatie privind posibila dezavantajare a concurentei prin favorizarea propriilor servicii.

Comisia Federala pentru Comert a conchis, dupa o investigatie de 20 de luni, ca Google este motivata in activitatea sa mai mult de imbunatatirea rezultatelor serviciilor de cautare decat de dorinta de a ingradi concurenta, a declarat presedinta institutiei, Jon Leibowitz, care a facut o distinctie intre dominarea pietei si intentia de a o face incorect, transmite Bloomberg.

Decizia comisiei permite Google sa continue sa adauge noi functii de tipul celor care i-au permis sa intreaca Microsoft si Yahoo! pentru a deveni principalul furnizor de servicii de cautare si cea mai valoroasa companie de Internet.

Cota de piata a Google in SUA va creste in acest cu un punct procentual, la 76%, Microsoft va detine 9%, iar Yahoo 6%, potrivit companiei de cercetare a pietei EMarkete.

Analistii anticipeaza ca piata mondiala a serviciilor de cautare pe Internet va creste cu 15% in acest an, la peste 50 de miliarde de dolari.

Decizia agentiei de a inchide investigatia fara vreo masura impotriva Google este o lovitura pentru companii concurente precum Microsoft, Yelp si Expedia, dupa ce acestea au cerut institutiei sa deschida un proces antitrust.

Google a facut unele concesii, acceptand intr-o scrisoare adresata comisiei ca site-urile sa poata scoate continut de pe servicii specializate precum Google Shopping sau Google Local, dar nu si de pe motorul principal de cautare Google, potrivit agentiei de presa Medifax.

Companiile de publicitate vor putea totodata sa compare date cu cele de pe alte motoare de cautare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s