Fondatorul Megaupload este tot mai aproape de extradarea in Statele Unite

Kim Dotcom, refugiat in Noua Zeelanda, incearca sa scape de acuzatiile de piraterie ale americanilor, piraterie de care se face vinovat prin site-ul de file-sharing Megaupload.
Procurorii americani au obtinut o victorie importanta in demersul de a abtine extradarea lui Kim Dotcom, germanul care ar fi cauzat pierderi imense industriei de divertisment din Statele Unite prin site-ul Megaupload. Alaturi de el, americanii doresc sa-i judece si pe Finn Batato, Mathias Ortmann si Bram van der Kolk, toti cu functii de raspundere in compania care a administrat site-ul inchis in 2012.

Paul Davison, unul dintre avocatii lui Dotcom, planuieste sa atace la Curtea Suprema a Noii Zeelande hotararea prin care inculpatii pot ajunge sa fie extradati in Statele Unite. Hotararea finala a extradarii a fost deja mutata din luna martie in august si poate fi impinsa spre sfarsitul anului daca se obtine avizul Curtii Supreme.

Kim Dotcom a fost arestat anul trecut dar eliberat pe cautiune. In luna ianuarie, la un an de la arestare, afaceristul a lansat un nou site, Mega, un site destinat stocarii de informatii, informatii care pot fi vizibile doar cel care le „urca” si cel caruia ii sunt destinate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s