Google poate fi amendata in Uniunea Europeana pentru incalcarea intimitatii

google-poate-fi-amendata-in-uniunea-europeana-pentru-incalcarea-intimitatii_size1

27 de tari, printre care si Romania, ar putea amenda colosul american pentru nerespectarea regulilor cu privire la intimitate, reguli instaurate in martie 2012.
Cu Franta la carma, organizatii din Marea Britanie, Olanda, Germania, Spania si Italia vor ca americanii de la Google sa plateasca pentru nerespectarea intimitatii. Organizatiile europene vor sa stie ce fel de informatii pastreaza Google de la utilizatori, pe ce perioada si daca aceste informatii vor ajunge la terti. Amenzile ar urma sa fie platite pentru fiecare tara din Uniunea European, inclusiv Romania.

Amenda nu este foarte mare, Franta poate cere pana la 300.000 de euro, in timp ce Regatul Unit nu poate cere mai mult de 500.000 de lire sterline. Google castiga 300.000 de euro in trei minute, castigul pe an al companiei americane fiind in jur de 61 de miliarde de dolari.

Google domina piata de online in Europa, mai bine de 95% din cautarile utilizatorilor europeni fiind facute prin motorul american. In comparatie, americanii folosesc Google in proportie de 65%. In urma cu o aproape o luna de zile Google a acceptat sa plateasca 7 milioane de dolari pentru colectarea „accidentala” a datelor prin Wi-Fi in timp ce fotografia strazile din Statele Unite pentru celebrul serviciu Street View.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s