Aplicatia care transforma smartphone-ul intr-un scanner pentru determinarea identitatii

aplicatia-care-transforma-smartphone-ul-intr-un-scanner-pentru-determinarea-identitatii_2

O carcasa speciala care imbraca telefonul inteligent poate citi datele biometrice ale persoanelor fiind, astfel, de folos politistilor si angajatilor de la birourile de imigratie.
Compania americana AOptix a dezvoltat o aplicatie care, in combinatie cu o carcasa speciala atasabila unui smartphone, poate citi datele biometrice ale unei persoane prin analizarea irisului, amprentelor, vocii si fetei. „Stratus” ar putea intra in dotarea fortelor de ordine si a birourilor de cotrol al pasapoartelor aflate la punctele de trecere a frontierei.

Creatorii aplicatiei sustin ca aceasta ar putea intra si in dotarea spitalelor, precum si a organizatiilor umanitare care se afla in misiune in locuri unde s-au petrecut dezastre naturale. Primul telefon pe care a fost incercata carcasa atasabila este un iPhone 4.

AOptix a lucrat la aceasta aplicatie la sugestia Department of Defense din Statele Unite, plata pentru munca prestata ridicandu-se la 3 milioane de dolari. Aplicatia va costa 199 de dolari, carcasa speciala nefiind inclusa in pret.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s