Folosirea telefonului mobil, „contagioasa”?

Cercetatorii afirma ca oamenii sunt de doua ori mai predispusi sa-si verifice telefonul mobil daca persoana de langa o face in acel moment.
Verificarea telefonului mobil este mai frecventa la unele persoane decat consultarea ceasului. Fie ca este vorba de scrierea sau citirea de mesaje sau navigarea in retelele de socializare, folosirea telefonului este contagioasa.

Cercetatorii de la University of Michigan au analizat timp de mai multa vreme comportamentul studentilor din campus timp de trei luni si au observat ca un acestia isi verifica telefonul la cel putin 20 de minute, iar cel mai des o fac femeile.

39,5 dintre tinerii observati au fost tentati sa-si verifice telefonul doar dupa ce i-au vazut pe ceilalti prieteni facand asta, chiar daca au trecut mai putin de 5 minute de la verificarea anterioara. Cercetatorii au extins studiul si pe persoane mai in varsta, persoane care nu sunt „dependente” de telefonul mobil si au observat acelasi lucru, doar ca intervalele scurse dintre doua verificari ale telefonului sunt mai mari.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s