Metoda „premierii”: schema prin telefon prin care sute de persoane din tara au fost pacalite

Indivizii au inselat in ultimul an sute de persoane din toata tara, spunandu-le ca trebuie sa depuna bani in diferite conturi pentru a intra in posesia unui premiu.
Un astfel de caz s-a intamplat in Galati, iar victima este o biata femeie de 81 de ani, care a ramas fara 5.800 de lei, toti banii ei de inmormantare. O tanara care are intre 20 si 25 de ani a fost pionul principal al escrocheriei.

In plasa i-a cazut o femeie de 81 de ani, care a primit, ieri un apel pe telefonul fix. De la celalalt capat al firului i s-a spus ca o firma de telefonie mobila ii ofera un premiu de zece mii de euro, dar ca trebuie sa plateasca o taxa de patru mii de lei pentru a intra in posesia lui, potrivit Mediafax.

„Zece mii de euro si sa dam TVA-ul de 19%, pentru ca asa se da si sa mergem la banca, sa-i depunem”, a povestit victima.

Nici nu a incheiat bine convorbirea, ca tanara i-a sunat la usa si i-a zis ca e de la o firma de curierat si a venit sa ridice banii pentru impozit. Femeia a crezut-o si, mai mult, i-a mai dat inca o mie opt sute de lei, pentru un apartament pe care i s-a spus ca l-ar fi castigat, in Galati. Alte doua femei din Galati au fost inselate si prin asa zisa metoda a accidentului.

„Mi-a spus ‘Mamico, mamico, am avut accident’. Eu pe fiul meu nu l-am auzit la varsta asta plangand.Si, intr-adevar i-am dat zece mii de ron”, a povestit o a doua victima.

Politistii au gasit, deocamdata, numitorul comun al tuturor acestor cazuri: indivizii suna pe telefonul fix, ca sa fie siguri ca discuta cu o persoana dintr-o localitate in care pot trimite imediat pe cineva sa ridice banii.

De la inceputul anului, in Galati, peste 50 de persoane au fost inselate prin astfel de metode. Anchetele i-au condus pe politisti, in cele mai multe cazuri, catre detinuti din penitenciar. Gardienii au gasit sute de cartele de reincarcare sau cu numar ascunse in napolitane, in conserve, in fundul dublu al unor sacose din rafie, ba chiar un telefon mobil era ascuns intr-un umeras de haine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s