RCS&RDS a scos din grila un post bun: televiziunea AXN Black, inlocuind-o cu desene animate: Nickelodeon

61283290

RCS&RDS a scos, joi, in jurul orei 23.30, televiziunea de filme si seriale AXN Black de pe retelele sale de cablu din Bucuresti, inlocuind-o cu postul pentru copii Nickelodeon, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din industria media.
Ads by INTERNET PROTV
AXN Black, care difuzeaza seriale de actiune, emisiuni-seriale de tip documentar si filme artistice, face parte din portofoliul companiei Sony Pictures Television (SPT) Networks, care opereaza si AXN si AXN White. Televiziunile AXN si AXN White se regasesc in continuare in grilele RCS&RDS.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a confirmat pentru MEDIAFAX faptul ca joi, in jurul orei 23.30, televiziunea AXN Black (fosta AXN Sci-Fi, n.r.) a fost scoasa de pe RCS&RDS.
Laura Georgescu, presedintele CNA, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca RCS&RDS a informat in 20 septembrie CNA cu privire la faptul ca ar putea sa scoata din grilele sale de cablu si satelit televiziunile AXN, AXN Crime si AXN Sci-Fi (pe 1 octombrie AXN Crime si AXN Sci-Fi au fost rebranduite in AXN White si AXN Black, n.r.).

Potrivit Laurei Georgescu, contractul de retransmisie incheiat intre RCS&RDS si AXN Europe Limited pentru distributia pe teritoriul Romaniei a televiziunilor AXN, AXN Crime si AXN Sci-Fi a incetat la data de 31 august.

„Suntem in negocieri pentru incheierea unui nou contract de retransmisie, insa nu s-a reusit pana la acest moment (20 septembrie, n.r.) sa se ajunga la o intelegere privind noile conditii pentru preluarea si retransmiterea in continuare a programelor AXN”, se mai spunea in adresa transmisa CNA de catre RCS&RDS.

De asemenea, RCS&RDS a solicitat ca, avand in vedere posibilitatea renuntarii la televiziunile AXN, AXN Crime si AXN Sci-Fi, CNA sa aprobe modificarea tuturor avizelor de retransmisie din sistemele CATV si DTH ale RCS&RDS, in conformitate cu articolul 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului.
Potrivit acestui articol, „distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului”. Legea audiovizualului prevede ca, in cazul incalcarii acestui articol, CNA poate aplica sanctiuni de pana la 200.0000 de lei.

Membrii CNA nu au discutat in sedinta publica pana in prezent solicitarea RCS&RDS, subiectul urmand sa se afle pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului, potrivit Laurei Georgescu, presedintele CNA.

Laura Georgescu a mai spus ca CNA nu poate interveni in contractele comerciale dintre RCS&RDS si AXN. Georgescu a precizat ca a discutat vineri cu reprezentantii AXN, care i-au spus ca decizia scoaterii AXN Black din grila RCS&RDS a fost facuta cu acordul partilor.

La sedinta de marti a CNA, in care urmeaza sa fie discutat acest caz, vor fi invitati si reprezentantii RCS&RDS si cei ai AXN, a mai spus Laura Georgescu.

Pe de alta parte, oficialii Sony Pictures Television (SPT) Networks au confirmat vineri, pentru MEDIAFAX, ca a expirat contractul de colaborare intre aceasta companie si RCS&RDS. De asemenea, oficialii SPT Networks au precizat ca sunt in negocieri cu operatorul de cablu RCS&RDS.

Pana la ora difuzarii acestei stiri, nu a fost facut public daca televiziunea AXN Black a fost scoasa joi seara de pe toate retelele de cablu si satelit ale RCS&RDS, din toata tara.
De asemenea, pana la momentul difuzarii acestei stiri, reprezentantii RCS&RDS nu au raspuns la intrebarile adresate de agentia MEDIAFAX.

Televiziunea pentru copii Nickelodeon, care a inlocuit in grila RCS&RDS programul AXN Black, este operata de compania Viacom International Media Networks (VIMN). Presa internationala a relatat in luna septembrie ca Viacom a semnat un contract cu RCS&RDS, pentru distribuirea, din luna octombrie, a televiziunilor Comedy Central si Nickelodeon in Romania si Ungaria.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.
In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Sony Pictures Television (SPT), o companie a Sony Pictures Entertainment, este unul dintre furnizorii principali ai industriei de televiziune. Compania produce si distribuie programe pentru fiecare gen, peste tot in lume si pentru o multitudine de platforme. Pe langa companiile sale de productie din Statele Unite ale Americii, SPT are 19 companii de productie, detinute in totalitate sau in parteneriat, in 14 tari in afara Statelor Unite ale Americii, cu birouri in 33 de tari. Portofoliul global SPT contine 124 de televiziuni in 159 de tari, ajungand astfel la mai mult de 840 milioane de abonati din lume.

Sony Pictures Television (SPT) Networks este prezent pe piata locala a audiovizualului prin AXN (televiziune tematica de filme), AXN White, AXN Black, AXN Spin (televiziune dedicata tinerilor), AXN Player (player online) si AXN Now (serviciul video on-demand).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s